Bouwteamoverleg gestart

Bouwteamoverleg gestart

Op vrijdag 19 januari jl. was de eerste bijeenkomst van het bouwteam. Het bouwteam bestaat uit het ontwerpteam, de aannemer en onderaannemers en een vertegenwoordiging van de school. Na een kennismakingsrondje (staand vergaderen!) is het principe van LEAN-werken gedeeld en is de planning gedetailleerd besproken.

Wat is Lean?

Lean is een filosofie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de organisatie zich richt op het creëren van waarde voor DaCapo in alle processen.

Elke organisatie kent interne uitdagingen, worstelt met frustraties en verspillingen, en heeft te maken met veranderingen. De kunst is om de eigen doelstellingen scherp te krijgen en hier stapje voor stapje naar toe te werken. De Lean filosofie helpt hierbij en biedt allerlei tools die je helpen een continu verbeterende organisatie te ontwikkelen.

Het bouwteam vergadert elke vrijdag in het losstaande gebouw op het terrein aan de Havikstraat. Hier is een ruimte ingericht met de planning (van dag tot dag) en hangen de bouwtekeningen aan de wand. Ook worden hier de afspraken vastgelegd m.b.t. het bouwproces.

Niet onbelangrijk is het schema met de vlaaisponsors. Elke week is een andere partij aan de beurt om te trakteren. Alle bijeenkomsten worden geopend met operationele resultaten, ons zgn. “yes-momentje”.

Het overleg start met een gezamenlijke sessie. Daarna wordt in groepen uit elkaar gegaan om onderdelen (installaties, gevels, etc.) te bespreken en om afspraken te maken.

Deze afspraken worden dan rond de middag weer gedeeld tijdens een plenaire afsluiting. De planning wordt bijgewerkt en daarna gaat iedereen weer individueel aan de slag.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *